Meşruhatlı Vi̇ze Nedi̇r? | Meryem Karataş Hukuk Bürosu
Meşruhatlı Vize Nedir?

MEŞRUHATLI VİZE NEDİR?

Meşruhatlı vize, Türkiye’ye giriş yasağı bulunan yabancıların, hakkında giriş yasağı olmasına rağmen, belirli sebepler için ve belirli şartlar dahilinde, giriş yasağı kaldırılmamasına rağmen ülkeye yeniden girişini sağlayan özel bir vize türüdür.

Meşruhatlı vize, yabancılara çeşitli amaçlar için verilebilir. Bunlardan bazıları; aile birleşimi, öğrenci, çalışma, tedavi veya ticaret amacı ile başvurulabilir.

Meşruhatlı Vize Başvurusu

Meşruhatlı vize başvurusu, yurt dışındaki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya Büyükelçiliklere yapılır. Meşruhatlı vize başvurusu yapılırken, başvuru amacı ve bu amaca yönelik destekleyici belgeler mutlaka sunulması gerekmektedir. İbraz edilmesi gereken belgeler, meşruhatlı vize için yapılan başvurunun amacına göre değişmektedir. Örneğin; tedavi vizesi amacı ile başvuru yapan yabancı mutlaka, tedavi göreceği hastanenin başhekimi ve tedaviyi gerçekleştirecek olan doktor tarafından düzenlenmiş, tedavinin niteliğini ve ne kadar süreceğini gösteren belgeyi sunmalıdır. Bunun yanı sıra yabancı, bulunduğu ülkede bir sağlık kuruluşundan sağlık raporu almalı ve bu sağlık raporunda yurtdışında tedavi olması gerektiği yazmalıdır. Diğer amaçla yapılan meşruhatlı vize başvuruları için her başvuru amacına uygun destekleyici belgeler mutlaka sunulmalıdır.

Meşruhatlı Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Meşruhatlı vize, başvuru tarihinden itibaren 90 gün içinde onaylanmaktadır.

 

Meşruhatlı vize başvurusunda, başvuruda eksik evrak bulunması veya usulüne uygun başvuru yapılmaması sebebiyle yabancılar hak kayıpları yaşamakta ve başvurusu reddedilmektedir. Meşruhatlı vize başvurusunda, başvurunun en doğru biçimde yapılması için, bu alanda uzman avukatlarımıza danışmanızı tavsiye ederiz.

 

Etiketler:
0507 503 50 11